divendres, 28 d’octubre del 2016

La mitologia grega



La mitologia grega està formada per un conjunt de relats centrats abans de l'ocupació de la península grega. Ens intenten explicar els orígens del món i detallen les vides i aventures d'una àmplia varietat dels déus, herois i altres criatures mitològiques.

Aquests relats de transmissió oral varen ser escrites per poetes, és per això que algunes vegades es poden trobar diferents versions de les llegendes.

Els déus grecs s'assemblaven molt als homes: tenien la mateixa forma del cos, actuaven de manera semblant i experimentaven sentiments equivalents als dels humans tot i no tenir la mateixa naturalesa. Tot i aquestes semblances hi ha un tret que, per als grecs antics, separava radicalment els déus dels homes: la immortalitat.

Els déus grecs poden perdre els poders o ser tancats en una presó per sempre, però de cap manera poden morir mai. Arriba un moment que ja no es fan més grans ni envelleixen.

Els déus olímpics són els principals déus del panteó grec, s'anomenen així perquè tots vivien a l'Olimp. Eren dotze: Zeus, Hera, Poseidó, Demèter, Hèstia, Atena, Apol·lo, Àrtemis, Hermes, Ares, Afrodita i Hefest.


divendres, 21 d’octubre del 2016

INTRODUCCIÓ: 

Hola! Nosaltres som tres alumnes de l'IES Biel Martí. Aquest any hem començat una assignatura nova, projecte. La temàtica principal d'aquest curs és l'art, i el subtema que hem triat nosaltres és la mitologia grega, la romana, els déus de l'Olimp...

Hem creat aquest blog per introduir-hi informació que ens sembli important sobre aquest tema, i així poder ampliar els nostres coneixements, i els dels nostres lectors, és clar!

Esperem que us agradi i que la informació us sembli la més adient!


Llúcia Coll, Lídia Barceló i Alba Coll.